02/05/2011

ESLog


Online training bij ziequa.nl

 • op een moment dat het jou past
 • op een locatie waar het jou uitkomt
 • met individuele begeleiding van een ervaren docent
 • voor de laagste prijs


Doel Deze logistieke training is een prima voorbereiding op de logistiek opleiding ESLog. ESLog is een Europees erkend examen van de European Logistics Association (ELA).
Voor wie ESLog is een logistiek opleiding op HBO-niveau en is met name bedoeld voor planners, voorraadbeheerders en logistiek medewerkers op tactisch niveau en leidinggevenden van een logistieke afdeling.
Tijd Je kunt deze logistiek training op ieder gewenst moment starten. Een logistiek training ESLog duurt ongeveer 3 maanden. De totale opleiding ESLog van zes trainingen duurt ongeveer 1 jaar en 6 maanden.
Inhoud en vorm Voor de logistiek opleiding ESLog moet je 6 trainingen afronden. Deze 6 trainingen kun je kiezen uit de volgende 8 trainingen.

 1. Basis Concepten Integrale Logistiek
 2. Basis Managementvaardigheden
 3. Magazijn Management
 4. Voorraad Management
 5. Transport Management
 6. Productie Planning
 7. Verwerving en inkoop
 8. Supply Chain Management

De trainingen Basis Concepten Integrale logistiek, Basis Managementvaardigheden en Supply Chain Management zijn verplicht. Uit de overige trainingen kun je dan nog 3 trainingen kiezen naar eigen interesse of behoefte. Zo kun je je eigen logistieke opleiding ESLog samenstellen.
De inhoud van de specifieke modules worden op afzonderlijke pagina’s nader toegelicht. Klik hiervoor op bovenstaande links.

Iedere training wordt opgedeeld in blokken waar je ongeveer 2 uur mee bezig bent. Een blok volg je via internet. Dus op een moment en locatie dat het jou goed uit komt. Op deze manier is deze logistiek opleiding goed te combineren met werk en privé.

In ieder blok komt eerst de logistieke theorie aan de orde. Daarna volgt de koppeling met de praktijk aan de hand van video, voorbeelden, vragen en opdrachten. Ieder blok eindigt met een test. Dit is een controle of je het blok goed beheerst.

Rol van de docent De antwoorden op de test worden via internet aan de docent gestuurd. De docent reageert – binnen twee werkdagen – op je antwoorden en licht eventueel zaken verder toe.

Bij de test, of tussendoor via email, kun je ook vragen stellen aan de docent over het blok, mocht je daar behoefte aan hebben.

Naast deze individuele begeleiding helpt de docent je – indien gewenst – ook met de planning van het studeren. Daarvoor maak je samen met de docent een realistische studieplanning. De docent en jij kunnen zo de voortgang bewaken en eventueel bespreken.

Toetsing en evaluatie

  Per training doe je examen bij DCBL.

  Bij een voldoende voor het examen ontvang je een certificaat.

  Heb je 6 trainingen afgerond, dan krijg je de internationaal erkende titel European Senior Logistician (ESLog).

  Prijs

   EUR 995,- (BTW vrijstelling) per training.

   Aan deze training zijn geen extra kosten verbonden voor boeken. De training maakt gebruik van eigen ontwikkeld lesmateriaal waarin alle theorie helder wordt uitgelegd.

   Voor het doen van het examen worden examenkosten in rekening gebracht. Kijk op
   https://www.dcbl-ela.com voor meer informatie over kosten voor examens.

   Aanmelden via het formulier op www.ziequa.nl/aanmelden