Voorraadbeheer bij onregelmatige vraag

http://www.youtube.com/watch?v=O7-5uDE8nvQ
Online training bij ziequa.nl

  • op een moment dat het jou past
  • op een locatie waar het jou uitkomt
  • met individuele begeleiding van een ervaren docent
  • voor de laagste prijs

 

Samenvatting In deze online training leer je over bootstrapping: dé methode voor producten met een onregelmatige vraag om de voorraad laag te houden en toch niet mis te grijpen als het er op aan komt. Deze methode is bijzonder geschikt voor voorraadbeheer van reserve-onderdelen of service-parts. Meer weten over deze methode, lees dan deze blog.
Voor wie De online training is bedoeld voor planners en/of voorrraadbeheerders die zich bezig houden met het voorraadbeheer van service-onderdelen, reserve-onderdelen of slow-movers. Planners/voorraadbeheerders die zich afvragen wanneer er hoeveel besteld/geproduceerd moet worden als de vraag onregelmatig is en onvoorspelbaar lijkt.
Nodig Om de online training te volgen heb je nodig:

  • Excel
  • E-mail / toegang tot internet
  • Basiskennis Excel
  • Basiskennis logistiek. Bekend zijn met logistieke begrippen als (gemiddelde) voorraad, vraag, vraagvoorspelling.
  • Vraag per periode (week/maand) voor de afgelopen twee jaar van één artikel met een onregelmatige vraag uit je eigen situatie. Dit heb je alleen nodig als je met eigen gegevens wil oefenen. Voor het volgen van de online training is het niet per se nodig. Er zijn ook voorbeeldgegevens beschikbaar waarmee je kunt oefenen.
Tijd De online training is verdeeld over 5 blokken. Per blok ben je ongeveer 2 uur bezig.
Opbouw Blok 1 is een algemene inleiding op de methode.

In blok 2 ga je zelf aan de slag met bootstrapping. Aan de hand van voorbeeldgegevens ga je zelf een vraagvoorspelling opbouwen in Excel.

In blok 3 maak je een vergelijking tussen je huidige manier van voorraadbeheer/vraagvoorspelling en bootstrapping. Wat zijn de gevolgen voor de voorraadhoogte en de leverbetrouwbaarheid.

In blok 4 ga je aan de slag met bootstrapping op je eigen gegevens. Ook hier maak je een vergelijking tussen je huidige manier van voorraadbeheer/vraagvoorspelling en bootstrapping.

Blok 5 is het laatste blok en hierin wordt een alternatieve manier van bootstrapping behandeld. Er wordt gekeken naar situaties waarin deze alternatieve manier meer geschikt is.

Rol van de docent Ieder blok eindigt met een test. Dit is een controle of je het blok goed beheerst. De antwoorden op de test worden via internet aan de docent gestuurd. De docent reageert – binnen twee werkdagen – op je antwoorden en licht eventueel zaken verder toe.
Bij de test, of tussendoor via email, kun je ook vragen stellen aan de docent over het blok, mocht je daar behoefte aan hebben.
Prijs EUR 480,- (BTW vrijstelling)
Aanmelden via het formulier op www.ziequa.nl/aanmelden

Naar blok 1 –>