Referenties


ziequa.nl: dé partner voor logistieke trainingen


“Voorheen waren onze voorraden lastig te sturen en te beheren. Ongeveer 70 % van ons assortiment kent namelijk een onregelmatig afnamepatroon. Hiervan hadden we vaak of te veel of te weinig. Te veel voorraad kostte ons veel geld en te weinig voorraad leidde tot lange levertijden en uiteindelijk ontevreden klanten en wellicht minder omzet. Na de praktijkgerichte training ‘Voorraadbeheer bij onregelmatige vraag’ van ziequa.nl hebben we hier meer grip op,” aldus de heer Aart Nicolai, Logistiek coördinator van Alpha Packaging international.

De uitdaging

De heer Nicolai:”Hoe stuur je de voorraden van producten met een onregelmatige vraag aan? Wanneer bestel je en hoeveel? Wat is dan de servicegraad die we kunnen en willen bieden aan onze klanten? Dit waren vraagstukken waar wij mee te kampen hadden. We deden bestellingen vaak op fingerspitzengefuhl en wat we nog wisten van eerdere bestellingen en afnames. Dit ging alleen niet optimaal. We grepen te vaak mis en moesten leveren met lange levertijd of we hadden voorraad te lang liggen.”
“Op Logistiek.nl kwam ik een item van Dennis Vegter van ziequa.nl tegen dat ging over onregelmatige vraag en de bootstrapping methode. Vervolgens ben ik op ziequa.nl gaan kijken en heb me aangemeld voor de training ‘Voorraadbeheer bij onregelmatige vraag’”, vervolgt de heer Nicolai.”

De training

“Wat mij vooral aansprak in de training van ziequa.nl is de praktische toepasbaarheid. Wat ik op de training aan kennis opdeed kon ik direct toepassen De training legt stap voor stap duidelijk uit wat de bedoeling is. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met afzethistorie uit het ERP pakket. Het feit dat de training online is sprak mij erg aan. Hierdoor kon ik de training volgen in mijn eigen tijd, wanneer mij dit uit kwam. Daarnaast was er tijdig antwoord op mijn vragen en ruimte voor discussie. De praktische toepasbaarheid en flexibiliteit maken dat ik deze training zeker kan aanbevelen. En wanneer ik vragen of oefeningen had ingeleverd, kreeg ik altijd snel en duidelijk antwoord.

Het resultaat

“Door het toepassen van de training is de voorraadaansturing van een aantal producten sterk verbeterd. Zo is onze leverbetrouwbaarheid hoger en maken we minder kosten voor artikelen waarvan onze voorraad te hoog was.”

Op de vraag wat de terugverdientijd (ROI) op de ziequa.nl training is, antwoordt de heer Nicolai: ”Een nauwkeurige inschatting maken van de ROI is lastig. Toch ben ik ervan overtuigd dat de training zich snel terugverdient. De training kost relatief weinig en valt in het niets bij de maandelijkse besparing. Daarnaast zorgt de training voor een stuk bewustwording en verlaagt het de kans op het weglopen van klanten door nee-verkopen.

“Ik ben erg tevreden over de logistieke training van ziequa.nl en kan deze zeker aanbevelen. De training was op nut en bruikbaarheid gericht. Een online discussie tussen deelnemers van eenzelfde training zou nog voor mij interessant zijn”, met deze tip voor ziequa.nl besluit de heer Nicolai.

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie: stuur een e-mail naar dav@ziequa.nl of bel 06 – 12 55 77 20.