Lean succesfactor 2 : Laat mensen beslissen over hun eigen werk

In de serie over succesfactoren van Lean ging het de vorige keer over

Nu succesfactor 2: Laat mensen beslissen over hun eigen werk

Ik heb een plan bedacht en gepresenteerd aan de groep. Weet je, dan moet je het zo doen dat het lijkt alsof zij het bedacht hebben. Dan liggen ze tenminste niet zo dwars bij de invoering.

En zo dus niet. Geen managers die plannen bedenken. En dan proberen om dat er door te krijgen. Bij Lean beslissen mensen zelfstandig over de inrichting van hun eigen proces. Dat heet autonomie.

Waarom? Beslissingen worden veel sneller genomen. Er is vlot resultaat. Het is motiverend. Het kost het management geen tijd meer. Die hebben het toch te druk met allerlei plannen er door te krijgen bij mensen die niet willen veranderen 😉

En dan hebben we het nog niet eens over kennis. De mensen in het proces kennen het proces het beste, met alle details, uitzonderingen, mitsen en maren.
Autonomie dus. Maar dat is vaak een hele verandering…

Tip: autonomie is niet geloofwaardig als het alleen goed is voor de bonus van het management of meer winst voor de aandeelhouders. Als het hogere doel van het bedrijf is om veel geld te verdienen voor het management of de aandeelhouders, dan gaat Lean vast niet werken.

In de volgende blog Lean succesfactor 3 : Wees open over wat je met lean wilt bereiken.

Meer over lean in de online training 5s ->

Meer over lean in de online training lean basis ->

Meer over lean in de online training lean implementatie ->