Kritische succesfactor ERP: De ERP leverancier

In de blogserie over ERP nu de zevende kritische succesfactor bij een ERP-implementatie: de ERP-leverancier.

Er zijn vele ERP leveranciers op de markt. Een ERP-leverancier heeft er, net als alle leveranciers, belang bij om zijn klant tevreden te stellen, om een goed product te leveren.

Maar net als alle leveranciers hebben ERP-leveranciers ook belangen die tegengesteld zijn aan de belangen van hun klanten. Dan ligggen prioriteiten bij andere klanten. Weet men dat een klant moeilijk kan switchen naar een andere leverancier, etc..

Tip: Hou altijd de risico’s in een relatie met een ERP-leverancier in het oog. Bedenk vantevoren alternatieven. Kies pas voor een leverancier als je zeker bent dat hun oplossing past. Dus pas na uitgebreid zelf testen en niet na een korte demo door een verkoper van de ERP-leverancier.

Meer over ERP in de online training ERP implementatie ->
Meer over ERP in de online training ERP optimalisatie ->
Meer over ERP in de online training KPI Managementinformatie ->

One thought on “Kritische succesfactor ERP: De ERP leverancier

  • Je gaat een huwelijk aan met je leverancier, dus die moet betrouwbaar zijn en er moet ook een “klik” zijn.

    Leveranciers flikken het kunstje van ERP verkopen vaak, ze zijn er handig in geworden. Ze hebben over het algemeen meer ervaring dan de klant, Ik kan het weten, doe het in diverse rollen al 15 jaar (consultant, verkoop en leverancier van software)! Het primaire doel van de leverancer blijft software verkopen. Ze zullen het niet aan jan en alleman willen slijten, maar een beetje doordrukken…

    In praktijk merk je dat tijdens een selectie van een klant op enig moment de knop om gaat. De keuze is gemaakt, het gevoel is goed, en niet te vergeten, de tijd dringt! Hoe zorgvuldig men in het begin traject ook was, richting de contractfase wordt er van alles vergeten. Toegezegde functionaliteit wordt niet vastgelegd, referentie bezoek wordt maar even vergeten, etc. Contracten zijn dus belangrijk, maar als je ze nodig hebt ben je eigenlijk al te ver heen. Het is niet meer dan een stok achter de deur.

    Vaar niet blind op adviseurs, ook zij zijn partijdig, net als de leverancier. Overigens verleen ik graag advies in dezen 😉

Comments are closed.